about

                                                             Alex Trăilă

(c) Matei Buta

Este consultant de film din România. A absolvit imagine de film și TV la Universitatea Hyperion din București și a participat la o serie de programe de fomare și cursuri de pregătire în domeniul creative producing, mentoring și film marketing. Este alumni MAIA Workshops și EAVE – European Audiovisual Entrepreneurs. În 2006 și-a deschis propria casă de producție, Steppenwolf Film, cu care a dezvoltat și produs mai multe proiecte de film. A ocupat pentru 3 ani poziție de conducere în calitate de Development Producer, Sarajevo City of Film – fondul cinematografic dedicat producției de film de scurt metraj și suțineri tinerilor cineaști din regiune. Din 2011 coordonează programul CineLink-Work in Progress în cadrul Festivalului de Film Sarajevo, din 2014 este consultant și dezvoltă platforma b2b When East Meets West Co-Production Forum (Trieste) și a fost implicat în departamentul de industrie al Festivalului de Film Transilvania ediția 2014 și 2015. Împreună cu piața de Co-producții Connecting Cottbus (Germania) și When East Meets Meets West (Italia) a inițiat think-tank-ul #FEEDback (Film Eastern European Dialogue), axat pe politica culturală în domeniul cinematografiei în Europa de Est. În perioada mai – octombrie 2016 a fost Consilier al Ministrului Culturi pentru cinematografie, ianuarie 2016 – mai 2017 membru in Consiliul de Administra’ie al Centrului Național al Cinematografiei (CNC), iar în prezent  consultant Afaceri europene și relații internaționale la CNC  precum și un mandat, din partea Institutului Cultural Român, Reprezentanței Comisiei Europene în România și EUNIC România, în calitate de Director Artistic al Festivalului Filmului European.

——

Alex is a Romanian film consultant.

He holds a diploma in cinematography and has followed multiple training and workshops on creative producing, mentoring and marketing and is an EAVE Film Marketing workshop alumni.

In 2006 established in Bucharest its own production company Steppenwolf Film. He is strongly involved in different industry platforms dedicated to South East & Eastern Europe such as CineLink – Sarajevo FF, WEMW – Trieste and the industry platform for Transilvania IFF. Along with Connecting Cottbus East West Co-Production Market and WEMW has initiated #FEEDback the think tank platform tackling the future film policy in Eastern European territories. May – October 2016 has been counsellor to the Ministry of Culture on film policy and recently has been appointed with a mandate from the Romanian Cultural Institute, European Commission Representation in Romania and EUNIC Romania as European Film Festival’s Artistic Director.

 

 

full CV available/CV disponibil in format pdf here.

 

 

write me: contact(at)alextraila.com